2009-09-11 14:56:22• hírek • Gozner Gertrud

Kezdődhet az iskola

Szeptember tizedikén reggel érkezett megyénkben Oana Badea, az Oktatási, Kutatási és Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Előtte két napig Bihar megyében tartózkodott munkalátogatáson. Ittléte alatt az államtitkár számos tanügyi intézményt felkeresett és  tárgyalt a tanfelügyelőség képviselőivel.

A csütörtöki nap folyamán Badea találkozott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség munkatársaival, a megbeszélésen kivétel nélkül minden szaktanfelügyelő részt vett. Majd látogatást tett az erdődi Integretto napköziben. Dél körül felkereste a felsőboldádi 1-8 osztályos általános iskolát, majd 14 órától Tasnádra utazott, ahol szintén egy általános iskolában tett látogatást.

Pénteken az államtitkár körútja a Mihai Eminescu Kollégiumban folytatódott, tíz órától felkereste a Hám János Katolikus Líceumot, majd egy órával később a Johann Ettinger Német Líceumban találkozott a vezetőséggel és a tanügyi káderekkel.

Péntek délben, a Demokrata Liberális Párt (PD-L) szatmári székházában tartott sajtótájékoztatóján Oana Badea összefoglalta a megyében töltött két nap eseményeit. Amint a beszámolóból kiderült, a hat meglátogatott tanintézményt a tanfelügyelőség vezetői választották ki a számára. Ez alapján az államtitkár azt a következtetést vonta le, hogy a Szatmár megyei iskolák teljes mértékben felkészültek az új tanévre.

Badea számára kellemes meglepetést okozott, hogy sok helyen a tankönyvek már ki voltak téve a diákok padjára, ami azt jelenti, hogy időben megérkeztek a tanügyi intézményekbe, és minden iskolában rendet és tisztaságot talált. Ugyanakkor mindenhol elbeszélgetett az ott dolgozó pedagógusokkal, akik egyáltalán nem panaszkodtak a minisztérium munkatársának az épp aktuális, a tanügyi reformot érintő témákról. Badea szerint ez annak tudható be, hogy vagy nem érnek el hozzájuk a legújabb intézkedések, vagy egyszerűen más témák foglalkoztatják őket. Az általa megkérdezett tanárok inkább arról beszéltek, hogy várják a tanítás kezdetét, és nem szeretnék elhalasztani a tanévnyitót.

A sajtótájékoztatón jelen volt Popa Mariana, Szatmár megyei főtanfelügyelő is, aki elmondta, hogy a megyei tanintézmények 98 százaléka megkapta a működési engedélyt a Közegészségügyi Igazgatóságtól, az iskolák felkészültek az új tanévre, és a tanügyi káderek alig várják, hogy elkezdhessék a munkát.



Mariana Popa főtanfelügyelő és Oana Badea államtitkár


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: